Vad är Gislfakse?

Gislfakse är namnet vi valt att ge till vår kollektion av eget utvecklade och tillverkade produkter.
För kuriosa betyder Gisl "pil" och Fakse "häst med lång man". Detta på gammelnordiska. Ett namn vi tyckte passade bra att assosiera framför allt beridet bågskytte med.

Med Gislfakses märke garanterar vi äkta handgjort hantverk av god kvalitet. Våra produkter är skapade från grunden och framtagna efter många tester under långa perioder av egen träning och träning, och använda under flertalet kurser och lektioner av många olika typer av bågskyttar.

Våra läderprodukter är handsydda av vegetabilgarvat läder (miljövänligt och allergivänligt, dock kan alkoholen i färgen vi använder verka irriterande mot känslig hud om den utsätts för kontakt under en längre tid. Observera även att färgen kan fälla mot andra ytor). Detta ger en stark och hållbar produkt med ett vackert utseende och en naturlig känsla.

Tumringarna är utslipade från hela block vilket ger dem en personlig passfom och ett unikt utseende.

Vi håller sällan dessa produkter i lager, och de tillverkas oftast på beställning. Detta på grund av bland annat den stora variationen på storlekar, färg etc, samt så klart att handgjort tar lite längre tid att tillverka.

Produkter

Handla

Information

Svenska English