Om Nockläget

Nockläget är webbutiken för er med intresse av framför allt beridet bågskytte.

Vår specialitet är utrustning kring beridet bågskytte. Här har vi en egen tillverkning av bland annat koger och tumringar, utvecklat med hjälp av egen erfarenhet inom träning och tävling. Dessa produkter är vi särskillt stolta över och samtliga varor från egen tillverkning ingår i vår kollektion "Gislfakse".

I webbutiken hittar ni allt från pilbågar, pilar och utrustning, till material för exempelvis eget pilbygge. Detta inkluderar så klart pilskaft, fjädrar, nockar och spetsar av olika slag. Vi importerar och tar in produkter från flera olika länder, leverantörer och tillverkare, alla kända för bra produkter och priser.
Bland pilbågarna hittar ni en del olika typer av traditionella recurver, lämpliga för beridet bågskytte men även för vanligt markskytte. Samtliga från välkända bågmakare och håller god kvalité.

Vi hoppas kunna ge dig som kund en trevlig upplevelse genom dina köp hos oss och hoppas att du blir nöjd med de produkter och den service vi erbjuder!

 

Bakom Nockläget

Jag som är är grundare, ägare och den ende anställde på Nockläget heter Jimmie Bergkvist. Det är också jag som har utvecklat och tillverkar produkterna från kollektionen Gislfakse.
I grund och botten är jag ryttare och uppväxt med hästar. Även intresset för bågskytte började tidigt och för drygt 10 år sedan började jag kombinera de båda. Sedan dess har jag utbildat inom beridet bågskytte, och tidigare även varit aktiv i tävlingsvärlden.

Vill du träna för mig eller vara arrangör för en kurs? Ta då del av följande information!

Jag utbildar med inriktning på beridet bågskytte eller förberedande inför beridet bågskytte. Mitt sätt att utbilda har dock även tilltalat många markskyttar som helt enkelt vill lära sig det lite mer unika sättet att hantera en pilbåge på.
Jag utbildar i hanteringen av korta reflexbågar med tumdrag och till största del med skytte från höftkoger. Givetvis är snabbskytte en del av utbildningsplanen, men mycket fokus ligger på att bibehålla en bra och konsekvent teknik.

Produkter

Handla

Information

Svenska English