Bågskyttekurser

 

Nockläget erbjuder kurser i bågskytte och beridet bågskytte där tonvikten läggs på instinktivt skytte med tumdrag. Vi använder traditionella recurvebågar (ryttarbågar) och utrustning särskilt lämpat för beridet bågskytte.
Kurserna leds av mig, Jimmie Bergkvist. Jag har själv tränat beridet bågskytte i drygt 10 år och tävlat en del både i Sverige och internationellt. Jag har hållt kurser och lektioner i drygt 8 år och lägger stor kraft bakom en individuell utbildningsplan eftersom jag hävdar att alla bågskyttar, liksom hästar, är olika och behöver en vägledning mer än en bruksanvisning. Vi arbetar tillsammans för att hitta den stil som passar just dig och din häst (baserat som sagt på instinktivt skytte och tumdrag).

Kontakta Christine Karlsson för information om kommande kurser; christine_karlsson@outlook.com

Ladda ner informationsbladet för kursarrangörer om du är intresserad av att arrangera kurs (kommer snart).

 

 

Aktiviteter

 

Prova på bågskytte är en enkel men rolig aktivitet för de som vill ha ett spännande inslag och passar de flesta evenemang. Vi har utrustning för båge gammal och ung och alla kan testa på att spänna bågen och träffa målet!
Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa aktiviteten till just ert evenemang!

Pris (3 timmar); 2 500,00 kr + milersättning (18,50 kr/mil)

Pris (6 timmar); 4 000,00 kr + milersättning (18,50 kr/mil)

 

Combat Archery är en ny, kul bågskytteaktivitet som är perfekt på svensexor, möhippor, kalas och andra tillställningar och evenemang! Det kan jämföras med paintball, fast med pil och båge!

Nockläget har pilbågar, specialpilar och skyddsutrustning för att kunna köra ett spel med 10 deltagare på planen åt gången, men ni kan med fördel vara många fler totalt. Det är aldrig fel att ha några på bänken att byta av med då det krävs lite kondition för att hålla igång en längre tid!

Ni ordnar spelplan (öppen yta på minst 20x40 meter) inomhus eller utomhus med ett jämnt underlag fritt från sten och annat (spelet blir också mycket roligare om ni kan ordna lite skydd och värn att placera ut på spelplanen för deltagarna att gömma sig bakom), så tar vi med allt annat som behövs, samt domare att övervaka spelet.

Vi kör en introduktion i hur man hanterar pilbågarna, en genomgång av regler och sen kör vi järnet!

Vi räknar 1 timme introduktion och 1 timme spel som grund. Till den tiden rekommenderar vi ett antal spelare mellan 10-20 personer men är ni fler går det bra, tänkt bara på att ju fler ni är, ju mer väntetid blir det mellan deltagarnas speltid.

Pris; 2 000,00 kr + milersättning (18,50 kr/mil), för varje timme utöver detta debiterar vi 500,00 kr.

Produkter

Handla

Information

Svenska English